zaterdag 10 november 2007

Voorgerecht 9 november bij Nanda

Lauwwarme salade van stoofpeertjes

voorgerecht - 4 personen

400 gr stoofpeertjes (zijn ook kant en klaar te krijgen)
1 el olijfolie
150 g ontbijtspek, in plakjes
2 el gembersiroop
1 el balsamicoazijn
75 g rucola
halve zak veldsla (zak a 75 g)
1oo g zachte geitenkaas, verkruimeld


1) Laat de stoofpeetjes in een vergiet uitlekken en dep ze droog. Verhit de olie in een koekenpan en bak de plakjes spek knapperig bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
2)Bak de stoofpeertjes in het bakvet van het spek licht bruin. Sprenkel de gembersiroop erover en leg de peertjes op een boerdje. Roer de balsamicoazijn door het bakvet.
3)Verdeel de rucola en veldsla over de vier borden en leg de stoofpeertjes en plakjes spek erop.
Strooi de geitenkaas erover en sprenkel het bakvet met de balsamicoazijn erover. Serveer direct.

Geen opmerkingen: