Nagerecht voor 4 personen
4 plakken diepvries (roomboter) bladerdeeg
400 gr bosvruchten (aardbeien, bosbessen, bramen, frambozen) ik had gewoon een diepvries bakje met vruchten
4 eetl. bosvruchtenjam
2 eetl. geschaafde amandelen
2 eetl. poedersuiker of fijne tafelsuiker
25 gr roomboter
1 l vanille ijs
Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en leg ze naast elkaar op de bakplaat met een kleine tussenruimte. (Maak de bosvruchten schoon.)
Bereiden:
Bestrijk de deeglapjes met bosvruchtenjam maar houd de randen vrij. Verdeel de vruchten over de jam. Strooi de amandelen, suiker en vlokjes boter erover. Bak de taartjes 10-15 minuten in het midden van de oven. Let op dat de amandelen niet verbranden. Serveer de taartjes met bolletjes vanille ijs bovenop de vruchten.
Tips:
> smeer de (vrije) randen van de deeglapjes in met een beetje melk zodat het donkerder van kleur wordt of met een beetje ij en dan wat suiker erover
> de taartjes kunnen ook als envelopjes worden gebakken. Verdeel jam en vruchten over een diagonale helft, vouw het deeg dicht en plak de randen vast met water of eigeel (of wat dacht je van een kerstster met kerst?)
> Bosvruchten kunnen worden vervangen door kersen zonder pit
Eet smakelijk!!!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten