zaterdag 9 februari 2008

Pestospaghetti me rucola en krokante ham (4 pers)

200 gr. rauwe ham
300-400 gr. spaghetti
100 gr. (koelverse) pesto
75 gr. rucola, doormidden gesneden
evt pijnboompitten

(15 min bereidingstijd)

1. Leg de plakkenham in een droge koekenpan en bak ze in 5 min op laag vuur krokant (je kan ze ook op bakpapier in de oven leggen). Breek de ham daarna in stukken. Kook intussen de spaghetti beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. Bewaar enkele eetlepels kookvocht, giet de spaghetti verder af. Roer de pesto om met het kookvocht en schep hem met de rucola door de spaghetti. Verdeel de pasta over vier borden en leg de stukken ham erop. Lekker met gegrilde courgette.
Ik had er nog extra pijnboompitten over gestrooid!

Geen opmerkingen: