donderdag 7 februari 2008

Cannelloni gevuld met ricotta en spinazie

voor 4 personen:

Ingredienten:
300 g ricotta
20 g parmezaanse kaas
2 el bladpeterselie
2 el verse basilicum
2 eieren
300 g verse spinazie
1 pak cannelloni
2 el olijfolie
350 g rauwe ham (dit is vrij veel)
1 el vloeibare margarine
1 zakje basilicum roomsaus (knorr)
1 bakje rucola
grana padano kaas
geraspte kaas
voedselspuit

bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Hak de kruiden en klop de eieren los in een kommetje. Snijd de rauwe ham in stukken.

Breng in een pan water aan de kook en blancheer hierin de spinazie 1 minuut. Meng de ricotta, de parmazaanse kaas, de rauwe ham, de spinazie en de kruiden door de losgeklopte eieren.
Breng het mengsel op smaak met zout en peper en schep het in de voedselspuit.

Kook de cannelloni volgens de aanwijzingen op de verpakking en leg ze daarna in een kom met koud water.

Giet de afgekoelde cannelloni af en vul ze met het spinaziemengsel in de spuitzak. (dit was een hoop geklieder, volgens mij gaat het met een lepeltje ook goed.)
Vet een ovenschaal lichtjes in met wat olijfolie en leg de gevulde cannelloni hierin. Bestrijk ze met een beetje margarine en strooi er lekker wat geraspte kaas over. Zet ze 25 minuten in de voorverwarmde oven tot ze licht opgebold en een beetje krokant zijn.

Maak ondertussen de saus. Volg hiervoor de bereidingswijze op het zakje.

Leg op de borden een bedje van rucola, leg daarop 2 a 3 cannelloni's. Giet er wat saus over en wat grana padano snippers.

eet smakelijk

Geen opmerkingen: